Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. 

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 2004, και στη συνέχεια ολοκλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο νόμο Αργολίδας.

Εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο Νεογνολογικό Τμήμα της Β Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2012 ανακηρύχθηκα Αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την ίδια χρόνια ολοκλήρωσα και την εκπαίδευση μου στην ειδικότητα της Παιδιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην Παιδιατρική ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την  υποστήριξη και παρακολούθηση πρόωρων νεογνών.
Επίσης παρακολούθησα ειδικά Παιδοενδοκρινολογικά, Παιδοπνευμονολογικά, Παιδονευρολογικά Ιατρεία και Ιατρεία Αναπτυξιακής Παιδιατρικής. Ακόμα, είμαι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής Υποστήριξης της Ζωής (NLS).

Η ενασχόληση μου με τα νεογνά, πρόωρα και τελειόμηνα, τόσο στα πλαίσια της ειδικότητας όσο και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής με ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα σε σχέση με το θηλασμό και έτσι το 2015 έγινα Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού (IBCLC number L-87379) πιστοποιώντας τις γνώσεις μου.

Έχω 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυάριθμες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ορισμένες από τις οποίες έχουν βραβευθεί. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες για τον Μητρικό Θηλασμό. 

Είμαι μέλος του Εlacta, του «Γαλαξία», και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Γνωρίζω  πολύ καλά αγγλικά και γερμανικά.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω στην Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το Αρεταίειο είναι το τέταρτο Νοσοκομείο που πιστοποιήθηκε ως Φιλικό προς τα Βρέφη στη χώρα μας. Ακόμα συνεργάζομαι στην Επιστημονική Ομάδα του mitrikosthilasmos.com

Συμμετέχω εθελοντικά σε διάφορες δράσεις του Δήμου Διονύσου όπου διαμένω και διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο.

 

Εξειδικεύσεις:

Παιδίατρος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Επιστημονικός συνεργάτης Αρεταίειου Νοσοκομείου
Σύμβουλος διατροφής
Σύμβουλος συμπεριφοράς